11 juli 2012

Hjemmelagde vårruller

Her er oppskriften på hjemmelagde vårruller!

Jeg har fått oppskriften av konen til en kollega, som er fra Kina så dette skal være skikkelige saker ;-)

TYJ Vårrull ark (Kjøpes frosne fra Asiatisk forretning, 40 ark)
1 kylling bryst (Vi har valgt å kjøpe ferdigstekt kylling, og renset den, mer fyll og slipper å bruke rå kyllingfileet)
1 tigerreke i terninger per vårrul. (Har enda ikke testet dette i vårrullene)
2 Taro Roots raspet (Kjøpes i Asiatisk forretning, se litt info om den i linken under bildet av vårrullene)
1 gulrot, raspet
2 stilker med ferske koriander blader, kuttet fint
1 selleristang kuttet fint
80 gram aromasopp kuttet fint
1/3 ts kinesisk 5 spice (Kjøpes i Asiatisk forretning)
1/2ts svart pepper
5ml Superior light soya saus (Kjøpes i Asiatisk forretning)
1/3 ts salt
10ml Ris vin (må kjøpes på polet, evt: bruke Chinkiang Vinegard (se bildet under) )
2ts Maizenna/ potetmel (kan ta mer om det blir for våt konsistens på blandingen.)
Denne blandingen er nok til ca 20 ruller.
Bland alle ingredienser sammen og la det stå ca 1 time.
Trenger ikke koke ingrediensene på forhånd. (Vi brukte ferdig stekt kylling, er litt skeptisk til rå kyllingfileet i vårrullene)
Instruksjon for hvordan rulle de finner du på pakningen til vårrull arkene. (evt se linken under bildet)
(Det kan være greit å teste hvordan fuktigheten på massen er ved å fritere en rull før man ruller resten.
Se bildet under, der er nok massen litt for fuktig...)

Varm opp oljen (Vi brukte solsikkeolje)
Test om oljen er klar ved å sette en tresleiv ned i oljen, når det freser rundt den er oljen varm nok.
Men juster oljen underveis om det trengs.
Friteres i 7-8 min eller il de er gylne.

Lykke til :-)




- Elisn -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar